5 recomandări pentru recuperarea de după naștere.

Nașterea este o provocare fizică și emoțională majoră, de aceea, indiferent dacă ai trecut printr-o naștere pe cale vaginală (naturală) sau prin cezariană, corpul tău are nevoie de timp pentru a se recupera și pentru a reveni la starea de dinainte de sarcină.

Recuperarea după o naștere naturală durează, de regulă, până la două săptămâni, iar recuperarea după o naștere pe cale chirurgicală – până la șase săptămâni. Fiecare experiență este unică, însă există o serie de recomandări generale care pot contribui semnificativ la o recuperare mai ușoară și mult mai rapidă.
 

Recomandări pentru recuperarea de după naștere  

1.Optează pentru o alimentație echilibrată

În recuperarea de după naștere, alimentația joacă un rol important, întrucât oferă corpului energia și nutrienții necesari pentru a se vindeca. Optează pentru mese regulate și bogate în proteine (pentru regenerarea țesuturilor), fibre (pentru a preveni constipația), calciu (pentru sănătatea osoasă).

2. Fă-ți timp pentru odihnă și relaxare

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care poți să le faci pentru tine este să profiți de fiecare ocazie pentru odihnă și relaxare. Ce ai putea să faci în acest sens: odihnește-te atunci când bebelușul tău doarme, acceptă ajutorul familiei sau a prietenilor și creează un mediu relaxant.

3. Ai grijă de sănătatea ta emoțională

Tranziția către o nouă rutină poate fi o provocare, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional. Schimbările hormonale, lipsa somnului și noile responsabilități pot provoca episoade de tristețe, depresie sau anxietate. Din acest motiv, este foarte important după naștere să comunici cu persoanele din jur și să le ceri ajutorul atunci când ai nevoie.

4. Începe să faci exerciții fizice

Mișcarea poate accelera procesul de recuperare, prin restabilirea tonusului muscular. Este indicat să începi cu activități ușoare – plimbări în aer liber, exerciții ușoare pentru zona pelvină, exerciții ușoare de yoga și streching (după 6 săptămâni și doar cu acordul medicului). Important: evită să ridici greutăți și să urci scările în prima săptămână postpartum.

5. Programează controlul medical postpartum

De regulă, ar trebui să programezi controlul postpartum la 6 săptămâni în cazul unei nașteri naturale și la 1-2 săptămâni în cazul nașterii prin cezariană. Acest control este indicat pentru a verifica aspectul sâinilor, aspectul vaginului și al colului uterin printr-un examen cu speculul vaginal.
 

Îngrijirea postpartum, la Arcadia

Îngrijirea postpartum începe imediat după naștere atât pentru mamă, cât și pentru copil și continuă cu controale regulate timp de șase săptămâni sau mai mult. La achiziția unui pachet de urmărire sarcină și a unui pachet de naștere, Maternitatea Arcadia oferă un Abonamentul Mommy&Bebe (12 luni pentru mamă și 12 luni pentru bebeluș).

De cele mai multe ori, sarcina, nașterea și, implicit, alăptarea implică schimbări majore în corpul femeii, afectând încrederea în sine. Cele mai vizibile modificări sunt cele de la nivelul abdomenului și a sânilor, însă pot fi „atinse” și alte zone, precum brațele, coapsele, fesele sau spatele. Din fericire, există tot mai multe și diverse proceduri estetice la care femeile pot apela cu încredere, proceduri a căror existență oferă inclusiv un grad ridicat de confort psihologic.

Mommy Makeover indică un mix de operații estetice postnatale cu rol de redobândire a siluetei dinaintea sarcinii și a nașterii. Această serie de proceduri de revitalizare a corpului se realizează conform unui plan personalizat după dorințele tale și se efectuează la cel puțin șase săptămâni după naștere.

De regulă, Mommy Makeover implică o abdominoplastie (pentru repararea mușchilor abdominali) și augmentare mamară (cu implant sau cu grăsime proprie), însă se pot face și alte combinații între: liposucție, mastopexie de reducție, chirurgie de rejunevare vaginală.

Pentru programarea unei consultații, ai la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.