Programul de vizite la maternitate.

Știm că venirea pe lume a unui copil este o mare împlinire a vieții de familie și vrei să o împărtășești cu cei apropiați. După naștere, poți primi vizita rudelor și a prietenilor, în măsura dorinței tale și în cadrul unui program, în conformitate cu reglementările Ministerului Sănătății.

Informațiile complete despre programul de vizite și condițiile de vizitare pot fi consultate la Biroul de Consiliere Pacienți.

Pentru confortul tău și al celorlalte mămici din rezervă, te sfătuim să programezi cu cei dragi vizitele astfel încât să nu fie prea dese sau prea solicitante. 

Toți vizitatorii vor parcurge următorul protocol:

  • înainte de a intra în maternitate, vor lăsa hainele groase şi bagajele în dulapurile individuale cu cheie de la intrare.
  • vor îmbrăca halate şi papuci de unică folosinţă şi vor folosi gelul dezinfectant pentru mâini. Dacă este cazul, vor primi şi mască de protecţie.
    Aceste măsuri au rolul de a asigura igiena maximă și a preveni infecţiile la care sunt expuşi mama şi copilul. Persoanele care au simptome ale unei boli infecto-contagioase (în special viroză respiratorie, boală diareică acută, boli eruptive ș.a.) nu vor putea să viziteze maternitatea din motive de siguranţă.
  • vor prezenta un act de identitate la recepţie şi vor primi o legitimaţie de acces în maternitate. 

Bine de știut:

  • nu este recomandat ca vizitatorii să introducă în maternitate alimente sau băuturi.
    Alimentația este asigurată pe toată durata internării, în funcţie de necesităţile medicale şi de preferinţele tale.
  • poți primi flori, însă din motive alergologice, nu le vei putea păstra în rezervă.