Pachetele de naștere la Maternitatea Arcadia.

Maternitatea Arcadia este Spital prieten al mamei și copilului, promovează și implementează planul de naștere și ora magică, încurajează și susține alăptarea. De la prima ecografie la prima îmbrățișare, la Maternitatea Arcadia viitoarele mămici sunt în siguranță pentru că au la dispoziție pachete de urmărire a sarcinii și pachete de naștere, astfel încât venirea pe lume a copilului să fie așa cum își imaginează.

La Maternitatea Arcadia nașterea poate avea loc conform unei planificări personalizate până la cele mai mici detalii. Planul de naștere va fi conturat în urma discuției cu medicul obstetrician, în acord cu protocoalele medicale și cu starea de sănătate a gravidei, iar personalul medical se va asigura că dorințele acesteia sunt respectate.

Mămicile pot opta pentru clamparea întârziată a cordonului ombilical, care are următoarele beneficii: creșterea nivelului de fier la bebeluș (ajută la creșterea și dezvoltarea fizică și emoțională a acestuia),
cantitate crescută de celule stem (ajută la creșterea bebelușului și la susținerea sistemului imunitar), șanse reduse de anemie în primele luni de viață.

Ora magică, un moment unic care consolidează legătura mamă - bebeluș prin contactul piele pe piele, este prima oră din viața extrauterină a nou-născutului. Acesta este așezat și lăsat să stea neîntrerupt la pieptul mamei. Temperatura corpului copilului, respirația și activitatea cardiacă se vor regla imediat în mod natural. Totodată, ora magică stimulează debutul procesului de alăptare, reflexele de orientare și de supt ale bebelușului fiind foarte puternice în primele momente după naștere. În cazul nașterii naturale, recomandăm includerea acestui moment în planul de naștere.

Regimul rooming-in presupune ca mama și nou-născutul să stea în aceeași încăpere, iar separarea lor pentru realizarea anumitor proceduri medicale să nu depășească durata de o oră. Astfel, mămica aptă din punct de vedere medical este încurajată să își îngrijească singură copilul. Bebelușul va plânge mai puțin, iar proaspăta mămică va deveni mai încrezătoare. Mama și nou-născutul vor avea parte de asistență medicală completă prin intermediul sistemului integrat Nurse Call, în Maternitatea Arcadia și în Departamentul de Neonatologie.

Tatăl poate fi alături de mamă și bebeluș încă din timpul sarcinii prin participarea la cursurile speciale organizate (Cursul de puericultură, Cursul Lamaze). De asemenea, tatăl poate fi prezent în sala de naștere și poate opta să se interneze pentru a se bucura de primele zile de viață ale nou-născutului și pentru a oferi suport emoțional mamei în aceste momente atât de speciale.

La Maternitatea Arcadia, viitoarea mămică poate opta pentru naștere naturalăîn spirit Lamaze sau prin cezariană. Pachetele de naștere includ:


Servicii medicale complete

 • set standard de analize de laborator pentru mamă în cadrul internării;
 • asistență medicală completă la naștere și pe toată durata spitalizării;
 • medicația și consumabilele necesare în cazul nașterii naturale și a nașterii prin cezariană;
 • manopera de recoltare a celulelor stem din cordonul ombilical;
 • servicii de supraveghere și îngrijire neonatală;
 • servicii medicale complete de terapie intensivă pentru complicații ale mamei sau ale nou-născutului survenite în perioada de spitalizare standard;
 • servicii de consiliere medicală pentru îngrijirea nou-născutului;
 • suport psihologic prenatal și postnatal;
 • set standard de analize de laborator pentru nou-născut;
 • vaccinurile obligatorii în primele zile de viaţă ale nou-născutului (doar cu acordul părinților): vaccinul antituberculoză, vaccinul antihepatită B;
 • consultație în specialitatea Chirurgie pediatrică;
 • screening neonatal pentru fenilcetonurie, hipotiroidie și mucoviscidoză;
 • screening auditiv (primul pas în diagnosticarea precoce a deficiențelor de auz congenitale);
 • screening prin pulsoximetrie (măsurarea oxigenării nou-născutului înainte de externare pentru depistarea malformațiilor congenitale de cord nevizualizate la morfologia fetală);
 • abonament medical Mommy&Bebe (12 luni pentru mamă și 6 luni pentru bebeluș): servicii medicale cadou și cu discount.

 

Servicii de spitalizare cu grad înalt de confort pentru mamă și copil timp de 2 nopți în cazul nașterii naturale și a celei în spirit Lamaze/3 nopți în cazul nașterii prin cezariană

 • regim rooming-in (mamă și copil în aceeași rezervă);
 • meniu complet pentru mamă pentru fiecare zi de spitalizare pe baza dietei personalizate stabilite în colaborare cu medicul curant (3 mese/zi);
 • produse de completare pentru nou-născut (formule de lapte hipoalergenic, formulă de început 0 – 6 luni, administrate cu lingurița sau seringa pentru a nu interfera cu suptul nou-născutului);
 • trusoul nou-născutului: scutece, hăinuţe și produse de îngrijire pentru zilele de spitalizare;
 • lenjerie și produse de igienă corporală pentru mamă.

 

Servicii conexe actului medical

 • pachet Lamaze: pregătire pentru naștere și alăptare valabil pentru ambii părinți doar în cazul nașterii naturale în spirit Lamaze: curs Lamaze de pregătire pentru naștere (2 ședințe a câte 2 ore începând cu săptămâna 27 de sarcină), 1 ședință de nutriție, 1 ședință de consiliere în alăptare;
 • certificat de naștere Arcadia cu amprentele plantare ale bebelușului;
 • asistenţă, consiliere și coaching medical pentru alăptarea corectă și îngrijirea nou-născutului;
 • materiale informative și de educaţie pentru părinți;
 • asistenţă şi informare cu privire la serviciile de Neonatologie şi Pediatrie Arcadia, abonamente de sănătate, alte produse Arcadia.

 

Informații complete despre Pachetul de naștere naturalăPachetul de naștere naturală în spirit Lamaze și Pachetul de naștere prin cezariană sunt disponibile pe www.arcadiamami.ro.

La achiziția unui pachet de urmărire sarcină și a unui pachet de naștere, Maternitatea Arcadia vă oferă un Abonamentul Mommy&Bebe (12 luni pentru mamă și 12 luni pentru bebeluș).

Maternitatea Arcadia, cea mai modernă maternitate din regiunea Moldovei, reprezintă promisiunea celor mai bune condiții pentru aducerea pe lume a unui copil. Întrucât siguranța și sănătatea pacienților sunt pe primul plan, derulăm proceduri foarte stricte de supraveghere, prevenire și control al infecțiilor asociate asistenței medicale, în conformitate cu prevederile emise de Ministerul Sănătății. De asemenea, dacă mama sau bebelușul au nevoie de îngrijire specială după momentul nașterii, Maternitatea Arcadia oferă servicii medicale complete de terapie intensivă.

Răspunsuri la toate întrebările legate de pachetele de naștere pot fi obținute de la Consilierii Arcadia dedicați, la numărul de telefon 0232 202 002Birou de Consiliere Pacienți.