Totul despre nașterea prin cezariană.
Atunci când nașterea naturală nu se poate realiza în condiții de siguranță pentru mamă și făt, o alternativă este nașterea prin cezariană – o procedură care implică realizarea unei incizii în abdomenul și uterul mamei pentru a extrage bebelușul. Decizia de a alege această metodă se ia împreună cu medicul obstetrician, având în vedere condițiile medicale și personale ale fiecărei nașteri.
Cum se desfășoară nașterea prin cezariană și cât durează?
De regulă, nașterea prin cezariană este o alegere planificată, realizată sub anestezie, cel mai frecvent fiind utilizată o anestezie epidurală. Procesul începe printr-o incizie orizontală de 3-4 cm în partea inferioară a abdomenului, urmată de o altă incizie în uter pentru evacuarea lichidului amniotic și extracția fătului. După ce copilul este scos, medicii îndepărtează placenta și încep suturarea inciziilor. Cusăturile cu fire absorbabile se dizolvă singure, nefiind necesară scoaterea lor. Întregul proces durează între 30 și 45 de minute.
Când este indicată nașterea prin cezariană?
Nașterea prin cezariană este indicată în mai multe situații:
- Capul bebelușului este prea mare, comparativ cu canalul de naștere;
- Copilul are probleme de dezvoltare;
- Probleme de sănătate a mamei (hipertensiune arterială, boli cardiace instabile);
- O naștere prin cezariană anterioară;
- Copilul se află în poziție de naștere cu picioarele sau cu umărul înainte;
- Probleme la nivelul cordonului ombilical;
- Placenta acoperă orificiul uterin;
- Infecții materne active (HIV sau herpes genital).
Care sunt avantajele nașterii prin cezariană?
Există o serie de beneficii care sunt adesea luate în considerare de medici și de viitoarele mămici:
- Siguranță în situațiile de urgență;
- Posibilitatea de a planifica nașterea;
- Evitarea durerilor intense ale travaliului;
- Reducerea riscurilor pentru anumite complicații pelvine;
- Reducerea riscului de incontinență urinară sau disfuncție sexuală;
- Reducerea riscului de traumatism la naștere.
Nașterea prin cezariană la Maternitatea Arcadia
La Maternitatea Arcadia nașterea poate avea loc conform unei planificări personalizate până la cele mai mici detalii. Planul de naștere va fi conturat în urma discuției cu medicul obstetrician, în acord cu protocoalele medicale și cu starea de sănătate a gravidei, iar personalul medical se va asigura că dorințele acesteia sunt respectate.
De la prima ecografie la prima îmbrățișare, la Maternitatea Arcadia viitoarele mămici sunt în siguranță pentru că au la dispoziție pachete de urmărire a sarcinii și pachete de naștere, astfel încât venirea pe lume a copilului să fie așa cum își imaginează.
Pachetul de naștere prin cezariană la Arcadia include:
- Servicii medicale complete pentru nașterea prin cezariană;
- Servicii de spitalizare cu grad înalt de confort timp de trei nopți pentru mamă și copil;
- Servicii conexe actului medical (asistență, consiliere și coaching medical pentru alăptare corectă, materiale informative și de educație pentru părinți).
Informații complete despre Pachetul de naștere prin cezariană sunt disponibile pe www.arcadiamami.ro.
Maternitatea Arcadia, Spital Prieten al Mamei și Copilului, este alături de viitoarele mămici de la prima ecografie și până în momentul nașterii, cu o echipă multidisciplinară de specialiști, aparatură performantă, săli de naștere moderne, grijă și respect pentru noua familie. Maternitatea Arcadia implementează planul de naștere și ora magică, susține și promovează alăptarea și oferă servicii de spitalizare premium, în rezerve cu rooming-in (mama și copilul).
La achiziția unui pachet de urmărire sarcină și a unui pachet de naștere, Maternitatea Arcadia vă oferă Abonamentul Mommy&Bebe (12 luni pentru mamă și 12 luni pentru bebeluș).
Răspunsuri la toate întrebările legate de pachetele de naștere pot fi obținute de la Consilierii Arcadia dedicați, la numărul de telefon 0232 202 002, Birou de Consiliere Pacienți.