Săptămâna 22.

Știai că bebelușul are acum preferințe legate de muzica pe care o asculți?

Corpul tău
Experimentezi plusurile și minusurile schimbărilor din organism. Pe de o parte, te poți mândri cu un bust frumos, un păr bogat și o piele strălucitoare. Pe de alta, fluctuațiile tensiunii arteriale îți pot cauza amețeli în timpul zilei, iar din cauza retenției de apă, mâinile și picioarele sunt mai „pufoase”.
Creșterea burticii poate cauza apariția vergeturilor pe ici, pe colo.

Copilul
Cel mic are acum dimensiunile unei papaya și trece prin tot mai multe schimbări. Pielea sa translucidă devine opacă, plămânii se dezvoltă accelerat și se disting sprâncenele. I se dezvoltă simțul tactil, auzul și papilele gustative – probabil că experimentează multe senzații noi în burtică.

Stilul tău de viață
Bucură-te de această perioadă frumoasă. Simptomele neplăcute pot fi atenuate: fă mișcare, evită să stai în picioare pentru perioade prea lungi și mișcă-te regulat, pentru a-ți păstra forma fizică.
Bea multă apă și masează-ți burtica cu uleiuri esențiale, pentru a păstra pielea hidratată și elastică, pregătită de noi ajustări.

Analize medicale recomandate
În această etapă, e posibil ca medicul să îți recomande examene sau analize medicale, în funcție particularitățile sarcinii tale.