Săptămâna 34.

Știai că în acest stadiu de dezvoltare, bebelușul tău poate visa?

Corpul tău
Burta îți pare mai mare ca oricând și îți îngreunează mișcările obișnuite. Pe măsură ce bebelușul se pregătește să vină pe lume, se așază în partea de jos a abdomenului și pune presiune pe vezica urinară. Vestea bună este că nu vei mai lua în greutate prea mult de acum și până la naștere. Mai e puțin până vei scăpa de tulburările de digestie și de drumurile dese la baie!
Te sfătuim să i te adresezi medicului obstetrician pentru orice fel de durere sau presiune neobișnuită, intensă sau de lungă durată.

Copilul
A ajuns acum la dimensiunile unui pepene galben și are puțin peste 2 kilograme. Cu fiecare zi, mai crește un pic și se pregătește pentru venirea pe lume – substanța uleioasă și albicioasă cu care e acoperit bebelușul începe să se îngroașe pentru a ușura nașterea naturală.
Sistemul său osos e complet dezvoltat.

Stilul tău de viață
E esențial să te odihnești bine. Dacă adormi greu, masajul și exercițiile fizice ușoare (da, chiar și în acest stadiu!) îți vor fi de folos. Dormi numai pe spate și folosește o pernă pentru gravide, care oferă suport pentru spate și burtică.
Menajează-ți încheieturile stresate de greutate.

Analize medicale recomandate
În această etapă, e posibil ca medicul să îți recomande examene sau analize medicale, în funcție particularitățile sarcinii tale.