Săptămâna 37.

La 37 de săptămâni, copilul este considerat la termen și poate veni pe lume oricând, deși ar fi bine să mai stea în burtică măcar două săptămâni în plus.

Corpul tău
Burtica ta a reușit să îl ocrotească pe copil până aici. Pentru că venirea lui pe lume te poate lua prin surprindere oricând, învață să recunoști semnele travaliului: crampe și contracții regulate și intense ce apar la fiecare cinci minute, dureri ascuțite de spate, scurgeri gelatinoase sau apoase (S-a rupt apa? A căzut dopul gelatinos?).
Colul uterin se dilată și este foarte bine vascularizat, de aceea e posibil să observi unele scurgeri vaginale cu aspect neobișnuit. Dacă e o sângerare în toată regula, sună medicul cât mai repede.

Copilul
Cel mic are deja cca 2800 de grame, ocupă aproape tot locul din burtică și nu mai are loc pentru lovituri dese. Vei simți însă când se leagănă sau când se întinde.
Corpul său face ultimele pregătiri pentru venirea pe lume. Prin cordonul ombilical este alimentat cu anticorpi ce îl vor face mai puternic pentru contactul cu exteriorul.
Degețele sunt tot mai puternice, îți poate recunoaște vocea și are o vedere tot mai bună. 

Stilul tău de viață
E timpul să faci ultimele pregătiri: pregătește hăinuțele copilului și scutecele, asigură-te că ai pus tot ce trebuia în bagajul pentru maternitate, mergi la cumpărături. Nu pleca prea departe și evită drumurile lungi cu mașina, mai ales că e posibil să ai grețuri și rău de mișcare în acest stadiu.
Chiar dacă ai intrat în febra aranjării casei pentru noul membru al familiei, nu te suprasolicita și evită să stai prea mult în picioare.

Analize medicale recomandate
Medicul îți poate recomanda vizite prenatale săptămânale de acum și până la naștere, examene sau analize medicale, în funcție particularitățile sarcinii tale.