Săptămâna 32.

După luna a șaptea, bebelușii au șanse reale de supraviețuire în cazul unei nașteri premature.

Corpul tău
Burtica tot mai mare îți aduce multe felicitări, dar și manifestări doar de tine știute: respirație greoaie, dureri de spate și de picioare, arsuri gastrice și incontinență urinară.
Unele mămici se confruntă din nou cu grețurile care le-au dat bătăi de cap în primul trimestru.

Copilul
Bebelușul măsoară cca 42 de centimetri și cântărește în jur de 1500 grame. În fiecare săptămână de acum și până la termen, va mai adăuga cca 250 de grame. În afara plămânilor, care încă sunt în proces de maturizare, toate organele vitale sunt deja dezvoltate și funcționează la parametri.

Stilul tău de viață
În această perioadă, concentrează-te pe confortul tău: dormi, mănâncă ce simți că îți face bine, în porții mici și evită stresul. Nu trebuie „să mănânci pentru doi”. De fapt, în ultimul trimestru trebuie să consumi doar 200 de calorii în plus. E bine să începi să te informezi despre semnele travaliului: ce se întâmplă când se rupe apa, cum să recunoști contracțiile și care sunt tehnicile de respirație.
La cursurile Lamaze de pregătire pentru naștere poți afla toate aceste informații.

Analize medicale recomandate
În această etapă, e posibil ca medicul să îți recomande examene sau analize medicale, în funcție particularitățile sarcinii tale.