Săptămâna 26.

Te apropii ușor-ușor de ultimul trimestru de sarcină.

Corpul tău
Ca să susțină dezvoltarea rapidă a copilului, corpul tău acumulează și el în mod firesc kilograme în plus (în jur 7-8 kilograme până în acest moment). Nu uita că din acest număr o mare parte este atribuită copilului, placentei, lichidului amniotic și retenției de apă și nu neapărat masei adipoase.
Tensiunea arterială cunoaște o creștere ușoară.
Ai putea sa simți contracțiile Braxton Hicks – mușchii uterului se încordează timp de 30-60 secunde, la intervale neregulate. Sunt așa-numitele „contracții de probă”, care te pregătesc pentru travaliu.

Copilul
Bebelușul are lungimea unui dovlecel sau a unui fir mai mic de praz și cca 700 de grame! Are gene și sprâncene definite, ochi albaștri și în curând va putea clipi. În jurul acestei săptămâni, începe să aibă un ritm reglat de somn, pe care probabil îl vei învăța treptat în funcție de mișcările sale în burtică.

Stilul tău de viață
Ca să combați retenția de apă și să alini senzația de picioare umflate și grele, bea multă apă și poartă ciorapi compresivi. Micile pierderi de memorie și durerile de cap sunt firești, încearcă să nu te stresezi prea mult în această privință. 

Analize medicale recomandate 

În această etapă, e posibil ca medicul să îți recomande examene sau analize medicale, în funcție particularitățile sarcinii tale.