Săptămâna 27.

Ai început să simți sughițurile bebelușului?

Corpul tău
Pentru că ești pe cale să intri în ultimul trimestru de sarcină, simptomele sunt tot mai multe și mai dese: crampe ale picioarelor, dureri de spate, constipație (și chiar hemoroizi). Din cauza uterului care apasă pe vezica urinară, simți nevoia frecventă de a merge la baie și te-ai putea confrunta chiar cu episoade de incontinență urinară.

Copilul
Micuțul are deja 900 de grame și, așa cum stă în burtica ta, are dimensiunile unei conopide. Îl simți mișcând în mod constant, iar el e deja capabil să distingă între vocea ta și vocea altor persoane din jurul tău. Creierul său prezintă activitate cerebrală!

Stilul tău de viață
Chiar dacă burta e tot mai mare și te simți greoaie, nu renunța la mișcare. Adoptă un program regulat de activitate ușoară sub supervizarea unui trainer Lamaze sau mergi la piscină pentru o sesiune de Aqua-Gym. E indicat să practici și exerciții Kegel, pentru întărirea mușchilor pelvieni.

Analize medicale recomandate
În această etapă, e posibil ca medicul să îți recomande examene sau analize medicale, în funcție particularitățile sarcinii tale.