Săptămâna 39.

Suntem siguri că ești foarte nerăbdătoare!

Copilul
Bebelușul are mărimea unui dovleac de peste 3 kilograme și este pregătit să faceți cunoștință. Are greutatea și înălțimea perfecte pentru naștere! A coborât în zona pelvină și este așezat cu capul în jos: aceasta este poziția perfectă pentru nașterea naturală.
În unele cazuri, copiii pot avea și alte poziții, ce pot fi necesita o manevră externă din partea medicului, fie chiar să solicite cezariana (chiar dacă nu ai optat pentru ea).
Chiar dacă nu se mai lovește atât de des, fătul se mișcă în burtică și tu îl vei simți. Sună medicul dacă ți se pare că este inactiv.

Stilul tău de viață
Anticiparea, nerăbdarea, gândurile îți ocupă tot timpul. E bine să ai pregătit bagajul pentru maternitate și să stai acasă.  Oricum burtica e deja atât de mare încât aproape orice mișcare devine obositoare.
Fă în fiecare zi exerciții Kegel, pentru întărirea musculaturii vaginului. Urmărește regularitatea contracțiilor, manifestările noi care apar și fii oricând gata să mergi la spital.

Analize medicale recomandate
În funcție de simptomele pe care le ai, medicul poate verifica dilatația colului uterin. Dacă este necesar, ți se vor recomanda analize sau examene medicale suplimentare.